Venus guvernează principiul iubirii şi al apropierii de ceilalţi. În fiinţa umană simbolizează potenţialul afectiv şi modul în care reuşim să ne exteriorizăm sentimentele, precum şi modul în care trăim emoţiile, mai ales în dragoste. Sfera lui Venus este în legătură cu atracţiile voluptoase rafinate şi cu amorul împărtăşit şi tot Venus este cea care ne conferă informaţii cu privire la modul în care nativul trăieşte plăcerile şi tipul de plăceri spre care este înclinat.

VENUS ÎN BERBEC:
Specificul: “dragostea la prima vedere”
Caracteristici: pasionalitatea în iubire, fiind sub influenţa lui Marte, de aceea sentimentele pot fi impulsive, explozive, dar instabile; cu alte cuvinte se aprinde repede, dar la fel de repede se pot stinge. Plini de entuziasm şi voioşie sunt competitivi când urmăresc să obţină afecţiunea celorlalţi. Femeile cu Venus în Berbec au tendinţa de a cuceri ele bărbatul şi nu de a fi cucerite.
Sunt foarte directi, impulsivi si spontani. Marele lor farmec consta in sinceritatea si simplitatea cu care abordeaza relatiile.
Cheia naturii psihologice a Berbecului este dependenta de tot ce e nou. Pentru ei, viata nu merita sa fie traita decat daca exista o provocare noua, un proiect nou sau un nivel de realizare de atins. Apreciaza individualitatea, initiativa si independenta la ei si la ceilalti, se daruiesc pe sine in mod energic si raspund la entuziasmul celorlalti. Acesti nativi trebuie sa creada ca ei „castiga” in orice relatie, unii vad relatia ca pe o competitie, in care ar putea fi provocati sau ar putea sa le fie teama, dar in care doresc cu orice pret sa invinga.
Apreciaza individualitatea, initiativa si independenta la ei si la ceilalti, se daruiesc pe sine in mod energic si raspund la entuziasmul celorlalti.
O femeie cu Venus in Berbec a raspuns la un chestionar:
„Sunt intotdeauna in cautarea unei anumite excitatii in existenta mea de zi cu zi. Imi place sa fiu entuziasta si pozitiva. Nu sunt prea dominatoare, dar nu las pe nimeni sa ma calce in picioare. De asemenea, este foarte important pentru mine sa fiu independenta si am facut foarte multe pentru a-mi mentine aceasta independenta. Sunt atrasa mai cu seama de barbatii puternici.”
Mod de exprimare a trăirilor afective: cuceritor, aventurier, spontan, pasional;
Aspecte negative: lipsă de maturitate afectivă, pretenţii, agresivitate, egoism;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe că iubirea cere responsabilitate şi constanţă.

VENUS ÎN TAUR:
Specificul: “dragostea ce oferă siguranţă”
Caracteristici: Afectivitatea este constantă şi trainică, este importantă securitatea şi stabilitatea în iubire. Caută frumuseţea în dragoste şi în natură, de asemenea frumuseţea personală este importantă şi îi acordă o deosebită atenţie. Senzitivitatea este foarte puternică şi trăiesc intens contactul fizic cu persoana iubită, fiind înzestraţi cu senzualitate şi rafinament.
Acesti nativi pot avea o rabdare iesita din comun, sunt draguti cu ceilalti si le ofera sprijin si afectiune, ii incurajeaza, le ofera hrana pentru trup si minte, sunt sociabili, placuti si chiar artistici.
Apreciaza foarte mult confortul material si frumusetea obiectelor fizice, apreciaza profund senzatiile fizice:vederea, auzul, mirosul, gustul si atingerea.
Acesti nativi au maniere politicoase. Delicate si cuceritoare. Tiffany Holmes spunea in „Astrologia femeilor”:
„Acest semn induce nevoia de continuitate si confort in relatiile de iubire.Persoana care are Venus in Taur se instaleaza pur si simplu intr-o rutina tacuta, care include cel putin o fiinta – desi s-ar putea ca aceasta fiinta sa nu vrea sa se faca disponibila in fiecare vineri seara.Le place iubirea, dar prefera mai degraba regularitatea decat surprizele.”
Femeile cu Venus in Taur se asteapta sa fie curtate si rasfatate. Orice fel de graba in dezvoltarea relatiei le inhiba. Ele se asteapta ca un barbat sa se imbrace frumos, sa le implineasca dorintele si sa plateasca nota la restaurant. Ele resimt o mare nevoie de contact fizic si atingere, ceea ce le afecteaza starile emotionale intr-un mod considerabil.
In raspunsul sau la un chestionar, o femei considera ca femeile cu Venus in Taur sunt „foarte expansive, avand o combinatie de senzualitate pamanteasca si o gratie si o frumusete estetica ce emana profunzime. Stiu cum sa ii faca pe ceilalti sa se simta confortabil si au grija de ele. Multe sunt artiste: muziciene, pictorite, dansatoare, etc.”
Mod de exprimare al trăirilor afective: senzual, devotat, profund, fidel, armonios
Aspecte negative: posesivitatea, caută plăcerile fizice,ataşamentele, încăpăţânarea, complacerea în relaţii inferioare
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe să iubească, fără a poseda persoana iubită şi trebuie să conştientizeze că iubirea trebuie exprimată, nu doar trăită.

VENUS ÎN GEMENI:
Specificul:”dragostea adolescentină, jucăuşă”
Caracteristici: Conferă varietate în viaţa afectivă, deoarece curiozitatea faţă de oameni face ca aceşti nativi să nu se angreneze doar într-o singură relaţie, de aceea adeseori nu sunt capabili de o devoţiune constantă. Simt nevoia să spună, să exprime ceea ce simt, apare nevoia de a explica iubirea (de ce mă iubeşti?) şi de a raţionaliza sentimentele, adeseori are nevoie de demonstraţii afective (să i se spună tot timpul “te iubesc”). Iubirea este jucăuşă, spontană.
O versalitate in ceea ce priveste folosirea cuvintelor este evidenta – fie ca este vorba de iscusinta de a tine discursuri sau de a lucra in domeniul vanzarilor, al publicarii sau editarii de diverse materiale, de daruri lingvistice.
Ei se pot intelege foarte bine cu diferite categorii de oameni deoarece sunt foarte diplomati, plin de tact si in mod autentic curiosi. De aceea, au nevoie de prietenii variate si de un raport intelectual foarte bun cu fiinta iubita. Raportul mental este apreciat in cel mai inalt grad, sunt atrasi de istetime si de rapiditatea in gandire, simt nevoia de a discuta imediat despre gandurile si perceptiile celuilalt, pentru a se simti conectat cu acesta. Uneori, pot fi atat de mentali in modul in care isi exprima afectiunea si erosul, incat se pot simti in mod constant confuzi in legatura cu dorintele, cu nevoia de iubire si identitatea erotica.
Energia lor, la fel ca si interesul in cadrul relatiilor, este intermitenta, venind in pusee de actiune, urmate de perioade de inactiune totala. Pot intretine mai mult de o singura relatie in acelasi timp si – dupa cum a reiesit dintr-un interviu – „Simt cu adevarat nevoia sa relationez cu o multime de oameni, iar aceasta libertate de a face acest lucru si de a ma manifesta in felul acesta, trebuie sa fie acceptata intr-o relatie apropiata care se vrea de lunga durata.”
O femeie cu Venus in Gemeni afirma intr-un chestionar:
„Apreciez foarte mult partea intelectuala din mine. Imi plac foarte mult ideile mele. Daca o persoana nu poate aprecia aceasta latura a mea, nu pot sa am o relatie cu ea.”
O alta femeie a spus intr-un interviu:
„Stimulii coplesitori ai vietii de zi cu zi imi fac praf sistemul nervos. Amorul ma calmeaza, ma ajuta sa imi deconectez mintea si sa ma conectez cu corpul si emotiile mele.”
Mod de exprimare a trăirilor afective: jucăuş, îi place flirtul, prietenos, spontan;
Aspecte negative: tendinţa de a raţionaliza sentimentele, înşelătorii, pretenţii afective, se complica inutil;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe să exprime iubirea dincolo de cuvinte, prin trăiri, fără a face compromisuri între sentiment şi raţiune;

VENUS ÎN RAC:
Specificul: “iubirea maternă, devotată”
Caracteristici: Conferă sentimente profunde cu o sensibilitate şi senzitivitate extremă, care face cu putinţă să fie uşor de rănit sentimentele şi trăirile acestor persoane, de aceea aceşti nativi simt nevoia de protecţie şi siguranţă afectivă. Au emoţii puternice, nu se joacă cu iubirea, ci o trăiesc pe faţă şi adeseori pot copleşi fiinţa iubită cu afectivitatea lor. Au nevoie de garanţie pentru iubire, de aceea vor căuta să-şi întemeieze o familie sau să aibă o viaţă stabilă din punct de vedere afectiv. Femeile cu această poziţie sunt deosebit de feminine, iar bărbaţii pot să înlocuiască mama în relaţiile cu copiii.
Isi exprima afectiunea intr-un mod sensibil, linistitor, protector si tenace. Nevoia de apropiere poate fi impiedicata uneori de starile sufletesti schimbatoare, de timiditate sau de tendinta prea mare de autoprotectie.
Simte nevoia de a hrani sau de a fi hranit si de a apartine unei familii pentru a se simti confortabil. Este foarte receptiv, reflecta usor placerile si starile fiintei iubite.
Femeile cu Venus in Rac exemplifica adesea trasaturile arhetipale feminine si instinctele domestice. Se adapteaza si se supun usor nevoilor fiintei iubite si raman foarte receptive si sensibile atat timp cat nu se simt tradate, ignorate sau abandonate. Amorul este invaluit de siguranta emotionala si confirma angajamentul lor.
Cei cu aceasta pozitie venusiana experimenteaza fluctuatii emotionale care reflecta starile lor interioare, ceea ce poate fi considerat un dar, acela al manifestarii unei bunatati si afectiuni reconfortante fata de alte persoane. Acesti nativi pot fi loiali, empatici, de incredere si saritori cand este vorba de nevoile celorlalti.
Mod de exprimare a trăirilor afective: matern, intim, profund, visător
Aspecte negative: influenţabilitate şi instabilitate emoţională, neîncredere, himere, refugiul în trecut, teama de a nu fi părăsit;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe să nu-i fie frică să iubească şi să nu-şi ascundă iubirea, trebuie să înveţe să nu depindă de iubirea celuilalt;

VENUS ÎN LEU:
Specificul: “iubirea arzătoare, dar şi iubirea regală”
Caracteristici: Iubirea se manifestă prin sentimente stabile, arzătoare, apare tendinţa de a da iubirii o notă de fastuozitate, de măreţie şi chiar regalitate, pentru că simt nevoia de a trezi admiraţia în orice situaţie. Fiinţa iubită este privită ca o parte a propriei persoane, de aceea ea trebuie să fie plină de eleganţă, distinsă şi curată sufleteşte. Sunt capabili de o mare generozitate, emană mereu farmec şi eleganţă. Se manifestă aptitudinile pentru arta dramatică şi tendinţa spre distracţii şi aventuri.
Atunci cand se angajeaza intr-o relatie serioasa cu fiinta iubita, pot demonstra o loialitate admirabila. Atunci cand isi arata afectiunea pentru cineva, nu le cumpara doar un trandafir, ci o florarie intreaga, nu le plac jumatatile de masura.
Sunt foarte mandri de relatiile lor si trebuie sa se simta admirati de toata lumea. Isi doresc din toata inima admiratie si recunoastere, chiar daca uneori sunt inconstienti de aceasta dorinta. Marele lor dar consta in abilitatea de a-i anima pe altii prin increderea lor in ei insisi si prin incurajarea entuziasta si calda catre un scop sau un ideal mai inalt. Sunt un canal de inspiratie sincera.
Isi exprima afectiunea cu caldura, teatral, jucaus si cu entuziasm. Schimbul de sentimente adanci poate fi impiedicat de nevoia lor de a fi in centrul atentiei sau de a domina viata emotionala a celorlalti.
Atat barbatii, cat si femeile, isi manifesta iubirea intr-un mod dramatic. Ei tanjesc dupa grandoare si excitare continua si adesea pun in scena diverse manifestari afectuoase si situatii romantice.
Mary Coleman descrie cateva trasaturi ale personalitatii lor:
„Raspunsul la iubirea si afectiunea altora este generos, deschis si plin de o incredere aproape copilareasca. Impulsul de a raspandi lumina in viata fiinte iubite este sincer si curat. Dar mai tarziu, fiinta iubita s-ar putea sa descopere ca trebuie sa ofere inapoi un omagiu permanent si admiratie neintrerupta.”
Mod de exprimare a trăirilor afective: nobil, generos, plin de căldură, cuceritor;
Aspecte negative: tendinţa de dominare, teatralitatea, aventura, orgoliul;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe că iubirea este umilinţă, că e un dar divin şi astfel să iubească omul aşa cum este, fără ai cere să se conformeze propriilor cerinţe.

VENUS ÎN FECIOARĂ:
Specificul: “iubirea pură, feciorelnică”
Caracteristici: Apare tendinţa de a supraanaliza emoţiile, ei încearcă să inţeleagă frumuseţea trăirilor, despicându-le şi analizându-le, neconştientizând că, de fapt, iubirea este unică şi fascinantă sub toate aspectele sale. Aceşti nativi sunt capabili de o mare fidelitate şi răspundere în relaţiile afective, fiind demni de încredere şi capabili chiar de sacrificiu în favoarea celorlalţi.
Acesti nativi pot fi iubitii cei mai onesti, indatoritori si serviabili din lume, odata ce s-au implicat intr-o relatie, ceea ce inseamna ca fiinta iubita a trecut deja niste teste foarte precise.
Daca nativul cu Venus in Fecioara a acceptat cealalta persoana (cu bune si rele) si a renuntat in parte la atitudinea sa critica pentru a se dedica iubirii, poate fi un iubit disciplinat si de nadejde, fara pereche in lume.
Femeile cu Venus in Fecioara par ca nu inceteaza niciodata sa-si analizeze relatiile si uneori chiar pastreaza un jurnal al experientelor lor romantice. Pentru ca relatiile lor sa dureze, trebuie sa se stabileasca o legatura mentala intre cei doi mai inainte de a incepe relatia de iubire.
O femeie cu aceasta pozitie a lui Venus afirma intr-un chestionar:
„As putea sa ma intalnesc cu barbatul cel mai atractiv din lume, dar daca el spune cateva cuvinte prin care imi arata ca nu pot comunica cu el, nici nu ma ating de el.”
Julia Parker scria in „Jurnalul astrologului”:
„In cazul acestei pozitii a lui Venus, exista o tendinta de a subestima puterea atractiei, iar modestia inerenta a acestui semn se va manifesta printr-o timiditate reala atunci cand vine vorba de dezvoltarea unei relatii.(AHB)
Ea mai arata ca pentru acesti nativi, comunicarea si prietenia trebuie sa faca parte dintr-o relatie foarte buna, astfel incat este necesar ca ei sa invete sa se relaxeze in relatiile lor.”
Ceea ce conteaza cel mai mult pentru Venus in Fecioara este o relatie care sa incorporeze atat comunicarea mentala, cat si cea senzuala.
Mod de exprimare a trăirilor afective: practic, simplu, pur, inocent, devoţional;
Aspecte negative: critică raţională, pragmatică, lipsa de imaginaţie;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe să se abandoneze iubirii şi să trăiască plenar satisfacţiile ei, pentru că iubirea întotdeauna ne purifică şi înalţă.

VENUS ÎN BALANŢĂ:
Specificul: “dragostea romantică”
Caracteristici: Conferă reale aptitudini artistice, iar simţul frumosului şi al armoniei sunt foarte bine dezvoltate, de aceea aceste fiinţe vor acorda o deosebită importanţă frumuseţii exterioare, îmbrăcăminţii şi comportamentului, fiind caracterizate de un rafinament deosebit. Sunt foarte sociabili şi preocupaţi de relaţiile pe care le au. Sunt romantici şi afectuoşi, comunicativi şi curtenitori.
Isi exprima afectiunea sincer, plin de consideratie, de farmec si foarte armonios. Resimte o nevoie adanca de pace, liniste si armonie, care poate duce la evitarea unor schimburi emotionale neplacute, care le-ar putea limita intimitatea.
Simte nevoia sa dezvolte relatii bazate pe schimburi emotionale reciproce, apreciaza simetria si frumusetea traditionala.
Pentru acesti oameni, conteaza extraordinar de mult sa fie rafinati, atenti si draguti. Cu totii tind sa arate bine, sa aiba trasaturi fizice echilibrate si exemplifica bunul simt prin comportament si modul de a se imbraca.
Balanta este in mod traditional semnul parteneriatului si al casatoriei, astfel ca o relatie stabila si armonioasa este extrem de importanta pentru acesti nativi. In general, cei cu aceasta poztionare a lui Venus sunt foarte fideli, manifestand o forma foarte personala de angajament.
Femeile cu Venus in Balanta atrag atentia invariabil prin frumusetea si gratia lor naturala. Pacea si armonia in viata de zi cu zi sunt esentiale pentru ele si oricine va reusi sa creeze o astfel de atmosfera va fi apreciat foarte mult. Foarte acordate la estetic, aceste femei exprima o personalitate marcata de un puternic ideal mental/artistic. Totusi, pentru a putea savura relatiile amoroase intime, trebuie sa se relaxeze, deoarece de cele mai multe ori prefera sa se faca dragoste cu ele, in loc sa isi asume un rol activ.
O femeie de 40 ani spunea despre Venus in Balanta:
„Am descoperit ca acesti oameni sunt foarte empatici, intelegatori si toleranti. Pe langa aceasta, stiu sa se faca foarte placuti si par a avea un simt interior al armoniei si apreciaza mult tot ceea ce este estetic.”
Mod de exprimare a trăirilor afective: armonios, romantic, artistic, estetic;
Aspecte negative: superficialitatea, nehotărârea, pretenţiile afective şi geloziile;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe să aprecieze sentimentele celorlalţi şi să ridice iubirea la nivel de artă;

VENUS ÎN SCORPION:
Specificul: “dragostea profundă şi plină de mister”
Caracteristici: Sunt pătimaşi în dragoste, pentru ei iubirea este o pasiune arzătoare, un mister. Iubirea este trăită la cote maxime, ea nu poate rămâne fără răspuns.Totuşi nu îşi afişează sentimentele având tendinţa de a testa fiinţa iubită, care trebuie să fie plină de curaj, lipsită de banalitate, pentru că nu-şi pot permite să fie într-o relaţie cu un muritor de rând. Emană un tainic mister, erotism şi au un magnetism cu totul aparte. În concluzie, vor totul sau nimic.
Ei vor sa experimenteze toate lucrurile complet si simt intuitiv cand lipseste vreo piesa din orice puzzle sau din orice poveste. Dintre toate semnele zodiacale, Scorpionul are cea mai exacta intuitie. Pot fi foarte devotati in mod constant si pot fi niste aliati foarte loiali emotional.
Atunci cand isi concentreaza energia intr-o directie, constienti fiind ca au o misiune, pot transforma sau chiar revolutiona multe arii ale vietii, cu o energie si o implicare surprinzatoare.
Simte nevoia sa patrunda adanc intr-o relatie, cu o mare putere emotionala, iar schimburile energetice cu ceilalti pot genera energii vindecatoare si transformatoare. Adora intensitatea emotionala in iubire si amor si vor sa se simta coplesiti de polaritatatile coplesitoare ale vietii.
Poate cea mai mare calitate a lui Venus in Scorpion este pasiunea, dar ea nu trebuie inteleasa doar ca intensitate amoroasa. Acesti nativi manifesta un atasamanet pasional fata de valori sau se pot devota fiintei iubite cu o pasiune care poate fi profund inspiratoare. Ei privesc experienta erotica ca fiind o oportunitate de a invata si de a se transforma la un nivel profund.
Femeile cu Venus in Scorpion au adesea un magnetism irezistibil pe care barbatii il pot simti de la o posta si le place sa stie ca exercita o asemenea fascinatie asupra lor. Dar doar a fi atractive nu este de ajuns, ele vor sa fie dorite. Comunicarea tacuta, prin impartasirea sentimentelor pasionale le hraneste.
Un barbat a scris in cadrul unui chestionar despre femeiel cu aceasta pozitie:
„Sunt nebune dupa iubire si amor, pot deveni foarte atasate sexual si pot fi permanent indragostite de cineva.”
De obicei, ele sunt foarte experimentale si dezinhibate erotic.
Mod de exprimare a trăirilor afective: intens, magic, erotic, nestăvilit, ritualic;
Aspecte negative: obsesii, pasiuni extreme, pretenţii, tendinţa de a exploata fiinţa iubită, înclinaţie spre suferinţă, autodistrugere;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe că iubirea este dăruire şi abandon şi că prin sublimare şi transmutare, chiar şi pasiunile nestăvilite pot sacraliza fiinţa.

VENUS ÎN SĂGETĂTOR:
Specificul: “iubirea filosofică sau idealistă”
Caracteristici: Emoţiile şi trăirile afective sunt exprimate cu francheţe. În comportamentul afectiv se bazează pe principii etice, filosofice sau religioase. Trăiesc intens emoţia iubirii şi au un simţ al aventurii cu totul aparte. Se manifestă cu nobleţe şi generozitate faţă de fiinţa iubită, dar uneori are atitudini dominatoare şi impunătoare în relaţii, încercând să convertească fiinţa iubită la propriile principii şi legi interioare.
Isi exprima liber, entuziast, generos si idealist afectiunea, motivati fiind de o incredere si credinta innascuta in binecuvantarile vietii si ale iubirii.
Un impuls neobosit catre libertate, aventura, anticipand intotdeauna ca poate aparea ceva mai bun care sa interfereze cu relatiile apropiate de lunga durata. Pentru ca o relatie apropiata sa dureze in timp este necesara o anumita impartasire a ideilor si un fel de armonie filozofica.
Pentru acesti nativi, iubirea este un joc plin de aventura. Explorarea potentialului celuilalt si al relatiei in sine este ceva foarte amuzant si antrenant, iar una dintre modalitatile pe care le folosesc este chestionarea directa si declaratiile indraznete si provocatoare.
Amplasarea lui Venus in acest semn se manifesta in cazul multor femei prin impulsivitatea si generozitatea cu care isi manifesta afectiunea, ele pot fi chiar demonstrative, dar sunt mai degraba impersonale in abordarea relatiilor, in ciuda farmecului lor evident. Pentru ele, este mult mai natural sa fie niste „prietene” vesele decat niste iubite pasionale si prin faptul ca ofera barbatului o imensa libertate, arata ca si ele isi doresc sa mentina o anumita distanta si independenta, fara constrangeri sau asteptari.
Tiffany Holmes facea urmatoarele observatii in cartea sa „Astrologia femeilor”:
„Simtul umorului este de o importanta covarsitoare pentru cel cu Venus in Sagetator si o tachinare usoara joaca un rol important, precum si impartasirea principiilor etice.”
Mod de exprimare a trăirilor afective: idealism, tendinţa de sacralizare a iubirii, cuceritor, aventurier;
Aspecte negative: instabil, fuga de responsabilităţi afective, minciuni;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe corectitudinea (adevărul) mai ales faţă de sentimentele celorlalţi, să fie constant în exprimarea sentimentelor

VENUS ÎN CAPRICORN:
Specificul: “iubirea matură, responsabilă”
Caracteristici: Emoţiile şi trăirile afective sunt sincere şi constante. Pot avea o atitudine mai retrasă, mai izolată şi extrem de greu îşi manifestă sentimentele, pentru ceilalţi putând să pară lipsiţi de sentimente. Extrem de serioşi nu se aventurează niciodată, iar când se implică afectiv dau dovadă de multă responsabilitate şi maturitate afectivă, fiind loiali şi statornici faţă de fiinţa iubită.
Sunt foarte seriosi si atenti in legatura cu orice ar putea sa le afecteze emotiile, reputatia sau siguranta materiala.
Isi exprima afectiunea cu prudenta, perseverenta, cu rabdare, seriosi si indatoritori. Nevoia de autocontrol si de rezerva emotionala poate determina un comportament distant, impersonal uneori. Sunt capabili de loialitate si de a face fata muncii si responsabilitatilor care apar intr-o relatie de lunga durata.
Precautia lor naturala ii indeamna mereu catre a cauta siguranta si a pretinde anumite angajamente (cel putin cer mult timp) inainte de a se implica intr-o relatie. Pot considera uneori ca aspectele personale si intime ale vietii sunt mult prea incarcate de semnificatie si ca, daca le-ar exprima, acest lucru i-ar face sa fie vulnerabili. Acesta este semnul astrologic care ofera mult mai mult decat a promis, atat emotional, cat si amoros.. doar ca ei nu vor sa se simta stanjeniti sau umiliti, ei vor o relatie foarte sigura si plina de incredere, in cadrul careia sa-si poata exprima in voie aspectele intime ale vietii.
De foarte multe ori, acesti nativi prefera sa aiba relatii de iubire cu fiinte mai in varsta decat ei pentru ca sunt atrasi de experienta si maturitatea lor.
O femeie cu aceasta pozitie a lui Venus afirma:
„Nu sunt capabila sa imi exprim iubirea fata de cineva decat atunci cand acesta se implica foarte mult in relatie. Trebuie sa am incredere ca acesti oameni au intentii serioase in ceea ce ma priveste si ca au de gand sa ramana mult timp cu mine, inainte de a ma relaxa si de a ma abandona. Sentimentele mele fata de o alta persoana se dezvolta gradat si se amplifica in interior si nu in exterior. Ma simt atrasa de lucrurile frumoase si le pretuiesc, dar ele trebuie sa aiba si o utilitate practica, nu sa fie pur si simplu decorative.”
Mod de exprimare a trăirilor afective: stabil, serios, fidel, conservator, tradiţional;
Aspecte negative: răceală afectivă, nu ştie să arate iubirea, izolare şi individualism;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe să se abandoneze trăirilor şi sentimentelor afective, să evite seriozitatea excesivă, să-şi cultive romantismul şi voioşia.

VENUS ÎN VĂRSĂTOR:
Specificul: “iubirea fraternă, liberă”
Caracteristici: Trăirile afective îmbracă haina prieteniei, de aceea adeseori face greu distincţie între prietenie şi dragoste. Libertatea şi independenţa sunt valori esenţiale pentru aceşti nativi. Preferă gândirea logică şi nu se abandonează întru totul trăirilor afective. Sunt înzestraţi cu un spirit protector şi umanitarist.
Isi exprima afectiunea liber, neconventional, flirtand adesea plin de umor si intr-un mod experimental.
Apreciaza libertatea individuala si tinde catre un comportament rebel, este detasat, cu o atitudine impersonala care poate afecta relatiile apropiate.
Ii plac schimburile de teorii si idei, simte nevoia de socializare activa cu multi oameni, pentru a-si putea manifesta pe deplin natura emotionala.
Nativii cu aceasta pozitie a lui Venus se simt mai degraba inconfortabili cu intensitatea emotionala. Mult mai placut li se pare un schimb de idei detasat, obiectiv, la nivel mental. Si cu cat o fiinta este mai neobisnuita si mai diferita de normele societatii, cu atat vor fi mai fascinati de ea.
Femeile cu Venus in Varsator sunt adesea fermecatoare si stimulative, adesea charismatice. Le place mult sa flirteze, le place umorul, joaca si schimbul de cuvinte. Ele sunt atrase foarte usor de persoanele cu care pot sa glumeasca sau care sunt foarte inteligente si originale
Comentariile Juliei Parker in „Jurnalul astrologului” descriu aceste femei astfel:”o pozitie foarte stralucitoare a lui Venus. Iata pe cineva care are in ea, in modul cel mai personal, calitati naturale de star si o putere mare de tractie.”
Modul de exprimare a trăirilor afective: liber, independent, prietenos, iubirea universală;
Aspecte negative: excentric, iresponsabil, superficial, exagerat;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe că iubirea există chiar dacă nu e întotdeuna palpabilă, să respecte sentimentele celorlaţi înţelegând ce înseamnă libertatea de a iubi si iubirea detaşată.

VENUS ÎN PEŞTI:
Specificul: “iubirea devoţională”
Caracteristici: Emoţiile afective sunt trăite cu o intensitate copleşitoare, putând ajunge până la compasiune şi sacrificiu pentru fiinţa iubită. Iubirea este privită ca o punte de legătură între om şi divinitate. Au o mare capacitate de a empatiza cu ceilalţi, sunt sensibili şi romantici. Adeseori emoţiile intense pot sta în calea perceperii obiective a realităţii.
Poseda darul natural al vindecarii, o putere linsititoare, care-i ajuta sa alunge fricile, ingrijorarile si tensiunile altor oameni.
Un idealism romantic le coloreaza viziunea asupra vietii si nu prea au in sange o judecata buna a oamenilor, fiind uneori naivi.
Isi exprima afectiunea sensibil, cu bunatate, compasiune si empatic, sunt capabili de daruire neconditionata si se adapteaza la nevoile emotionale ale celorlalti.
Resimt nevoia unei armonii magice si romantice si ii idealizeaza pe cei pe care ii iubesc si idealizeaza iubirea insasi. Uneori, dorintele lor pot fi vagi si nefocalizate, fapt care le creste vulnerabilitatea.
Cei cu Venus in Pesti simt nevoia de a se devota in cadrul unei relatii si de a-si canaliza energia in acea directie.
Femeile cu Venus in Pesti sunt receptive si ies in intampinarea nevoilor celorlalti. Ele simt nevoia sa isi fundamenteze relatia pe impartasirea unor idealuri pozitive. In acest caz, ele ar putea fi apreciate pentru afectiunea lor foarte mare si complexitatea emotiilor lor. Julia Parker accentueaza faptul ca acesti nativi trebuie sa isi dea seama cat de multe au de daruit:
„Aceasta pozitie este caracterizata de un mod foarte pozitiv de a simti si o sensibilitate calda, care va fi directionata catre fiinta iubita intr-un mod bland si iubitor. Este destul de comuna tendinta de a se ingrijora in mod nejustificat pentru cei pe care ii iubeste, la fel si nevoia constanta de a face din ce in ce mai multe pentru ei dintr-un spirit de sacrificiu.”
Modul de exprimare a trăirilor afective: devoţional, profund, compasiv, romantic;
Aspecte negative: naivi, nesiguri, dependenţă emoţională, rupţi de realitate;
Lecţia iubirii: trebuie să înveţe că iubirea nu e niciodată vinovată pentru suferinţa lor, ci doar visele lor himerice. Nu trebuie să ceară fiinţei iubite să fie asemenea idealului lor, ci mai degrabă să caute în fiinţa iubită acest ideal, pentru că fiecare om este un întreg, iar întregul conţine şi partea.

Diana Serban